Grön gödsel

Grön gödsel.

Många trädgårdsmästare vill berika sin jord med organiskt material, men det är inte möjligt att skapa en komposter. Vanligtvis är de inte tillåtna av bristen på tid eller bristen på ledigt utrymme i trädgården. Ofta blir det svårt och dyrt att få gödsel. Grön gödsel är lösningen på liknande problem, som vi sår på tomma ställen på sängarna och grävde med jord två eller tre veckor innan vi sådd eller planterade nya växter. Ett litet paket frön räcker därför, för att erhålla värdefullt organiskt material som berikar jorden.

Val av grönt gödselmedel

Valet av växter för grön gödsel beror på detta, om vi kommer att odla dem i huvudgrödan, som fånggrödor eller fånggrödor (sommar eller vinter), såväl som jordtyp och art, vad vi tänker växa på dem senare. Det enda riktigt effektiva sättet är att experimentera med olika växter och observera dem, vid vilket datum efter sådd kan de grävas med jord (zazwyczaj jeszcze przed okresem kwitnienia). Om vi ​​vill öka mängden kväve i jorden, Baljväxter kommer att vara lämpliga.

Fördelar med gröna gödselmedel

• Kompakt kapell av växter som odlas för grön gödsel skyddar jorden mot erosion, hämmar tillväxten av ogräs och begränsar överdriven vattenavdunstning. Dessa växters djupa och grenade rotsystem bidrar också till att jorden lossnar och mobilisering av svåråtkomliga fosfor- och kaliumföreningar från dess djupare lager. Om vi ​​odlar baljväxter för grön gödsel, t.ex.. klöver eller lupin, så vi berikar jorden också med kväve. Arter från denna familj lever i symbios med papillära bakterier som binder fritt kväve från luften, används av grödor för att bygga kroppen, som senare inte kräver kvävegödsel. Dessutom lagrar de den i jorden också för successiva grödor. Låt oss inte glömma bort detta också, att mastixväxter är ett verkligt paradis för nyttiga insekter och grodor som äter sniglar.

Recept för grön gödsel:

1. Vi sår växter för grön gödsel på tomma ställen på sängen.

2. När växterna har tillräcklig höjd, vi trimmar eller trimmar dem, sträng för kompost.

3. Gräva resten med jorden i två, tre veckor före plantering eller sådd av nya växter.

Marken omedelbart efter grävning med grön gödsel kanske inte visar sig vara det bästa underlaget. Vissa gröna gödningsmedel kan frigöra ämnen som hämmar groning i det första nedbrytningsstadiet. Det är därför mycket säkrare att hålla ut såningen i en månad eller så, och ännu bättre, istället för att så, plantera unga växter på denna plats.