Kemiska gödningsmedel

Kemiska gödningsmedel.

Om växterna blomstrar, det finns ingen anledning alls, att använda konstgödsel. Överbefruktning är skadligt, eftersom det orsakar överdrivet, förvärrad växttillväxt, som blir mindre motståndskraftiga mot frost och sjukdomar och är mer utsatta för skadedjursattacker.

Å andra sidan växter, som visar symtom på underskott, de behöver absolut hjälp. Till exempel, Gulning av bladen och dålig tillväxt indikerar brist på tillräckligt med kväve. Brun missfärgning av bladen och torkning av bladbladens kanter är vanligtvis ett tecken på kaliumbrist, speciellt om det åtföljs av svagare blomutveckling eller sämre frukt. Guling av bladen runt venerna är ett typiskt symptom på magnesiumbrist. Vissa växter har en särskilt hög efterfrågan på mineraler. Genom att besluta att berika jorden med rätt mineraler, dock bör vi alltid använda sunt förnuft och resultaten av växtobservationer. Gödselmedel används bäst på våren, i början av växtsäsongen.

Låt oss komma ihåg, att sjuka växter vanligtvis inte kan använda gödselmedlet på rätt sätt. Sådana växters försvagade rotsystem absorberar inte de administrerade mineralerna, därav deras överdrivna koncentration i jorden, och detta kan skada växter ännu mer. Denna situation är särskilt farlig för containergrödor.

De tre huvudmineralerna, den så kallade. makroelementy, till azot (N), Fosfor (P) och kalium (K). Generellt, kväve bidrar till tillväxten av grön massa, fosfor på rotsystemet, a potas na rozwój kwiatów i wytwarzanie owoców. Dessa tre makronäringsämnen är alltid listade på gödningsmedelsförpackningarna i denna ordning, tillsammans med information om den procentuella andelen av var och en av dem. Andra viktiga makronäringsämnen är magnesium (Mg), kalcium (Det där) och svavel (S). Mikronäringsämnen spelar också en viktig roll, såsom järn (Fe), mangan (Mn), koppar (Med), zink (Zn), bor (B) och molybden (Mo).

En underbar behandling:

• För några år sedan blev min japanska körsbär sjuk (Prunus serrulata). Bladen började bli gula och ramla av. Det kan tyckas, att senvåren hösten har kommit till min trädgård. Lyckligtvis räckte en dos Epsom-salt – 200 g na 10 liter vatten – för att trädet ska få tillbaka sitt hälsosamma utseende. Körsbäret led av brist på magnesium, vars brist har kompenserats.