Composter – Andra ingredienser

Composter – Andra ingredienser.

Vatten är nästan alltid viktigt, såvida inte det komposterade materialet består av en stor mängd färskt grönt avfall. Tillräcklig luftfuktighet bör tas om hand särskilt omedelbart efter kompostering av massan och efter eventuell blandning. Komposten ska vara på en skuggig plats. Men om vi av olika skäl tvingas lokalisera det på en mer solig plats, Det kan också vara nödvändigt att tillsätta vatten i varmt väder. Det komposterade materialet ska vara fuktigt, även om överflödig fukt är ofördelaktig. Bra material jämförs med en hårt pressad svamp – om vi klämmer fast den i handen, det borde inte falla sönder, Inte heller bör vatten läcka ut ur det.

Användningen av aktivatorer, även kallad förrätter, gör aldrig ont, tvärtom – de innehåller bakterier och mögel, under påverkan av vilka organiska ämnen sönderdelas. Men deras användning är inte nödvändig, eftersom rätt mikroorganismer finns i jorden, som vi häller de enskilda kompostlagren. Lämpliga preparat kan köpas i trädgårdscentra, påskynda nedbrytningen av komposterat material. Du kan också använda gödsel som aktivatorer, uppslamning eller hornmjöl eller blodmjöl. En utmärkt källa till komposterande bakterier är till och med en liten mängd mogen kompost.

Jordens lager, Förutom att, att de ger komposterande bakterier, de säkerställer också tillräcklig luftning av den komposterade massan. Det är bra att lägga till en liten mängd lerjord eller lerjord. Dessa tillsatser bidrar till permanent karies. Vi kan också berika komposten med träaska, vilket ger materialet värdefullt kalium.

Korrekt isolering av komposten möjliggör aktivering av komposterande bakterier också på vintern. Det är särskilt viktigt för små behållare. Botten får dock inte isoleras, för att möjliggöra fri rörlighet för daggmaskar. Vi kan använda bubbelplast för att isolera komposterns väggar. Vi kan också täcka den med plastpåsar fyllda med gamla, zgniecionymi gazetami. Oavsett vilken typ av material som används, isoleringen måste arrangeras på detta sätt, så att du enkelt kan ta bort den om det behövs och lägga till ytterligare ett lager i komposten.