Composter – Materiallagring

Composter – Materiallagring.

Vi bör försöka samla det mest varierande materialet för kompost – det är en av de faktorer som bestämmer den slutliga produktens goda kvalitet. Eftersom avfall visas kan vi lagra det direkt i komposten, stapling i tunna lager eller tillfälligt lagras i påsar och kompostering, bara när vi samlar in rätt mängd av dem. (Material, från vilken påsen är tillverkad, borde tillåta luft).

När komposten är full, vi kan lämna materialet i ett år, så att den sakta sönderfaller under denna tid. Efter ett år tömmer vi behållaren och använder den mogna komposten. Många trädgårdsmästare tömmer behållaren efter en vecka eller två och flyttar enskilda lager så här, så att byxans lager är överst. Ett sådant förfarande skapar bättre förutsättningar för bakterietillväxt som påskyndar nedbrytningen av det komposterade materialet.

Fyll komposten, låt oss komma ihåg, för att inte slå nästa lager – det komposterade materialet måste ha fri tillgång till luft. Vi får de bästa resultaten, alternerande lager av torrt material (t.ex.. sugrör, är) och blöt (t.ex.. nyklippt gräs) och strö dem med jord eller siktas, mogen kompost med möjlig tillsats av aktivatorer. Om vi ​​ska flytta komposterat material, vårt arbete kommer att underlättas av två containrar, vilket gör att du kan flytta materialet från det ena till det andra. Men om vi bara har en komposter, vi tömmer den och laddar om den, först genom att lägga lager av mindre komposterat material. Sprid det mer mogna materialet på kanterna och på toppen. Beroende på behoven, vi kan lägga till lite våtare eller torrare material.

Det är bra att täcka hela med ett lager gödsel, vilket minskar värmeförlusten och avdunstningen.