Jordanalys

Jordanalys.

Tack vare ansträngningarna från dedikerade trädgårdsmästare, marken som har odlats i trädgårdar som har odlats länge är vanligtvis bra. Min trädgård är ganska stor. Dess tidigare ägare gjorde allt de kunde, att jorden nära huset är lämplig för odling av prydnadsväxter och grönsaker. Och faktiskt, marken här är bördig och lätt att ta hand om. Men desto längre hemifrån, ju mer lera blandat med stenar. Marken är väldigt tät, det är svårt att gräva, och när det är vått, det blir klibbigt. När det gäller området runt ett nytt hus blandas enskilda jordlager ofta som ett resultat av de utförda byggnadsarbetena., varigenom moderjorden kan förbli på toppen. Det krävs mycket arbete och ännu mer tålamod för att förbättra sammansättningen och strukturen för sådan jord.

Professionell markprovning:
• Vi kan lägga ut en detaljerad markanalys till regionala kemiska och jordbruksstationer, som bestämmer dess typ, reaktion (tillsammans med bestämning av rekommenderade doser kalk) och överflöd i kalium, fosfor och magnesium.

Det finns olika typer av jord runt ditt nya hem. Dessa kan vara väl permeabla, men fattiga sandstränder; bördig, tunga lerjordar eller jordar med mellanliggande egenskaper. Vissa är sura, andra alkaliska. Markegenskaper har ett stort inflytande på växtvalet, som vi kommer att växa i vår trädgård. Det är därför värt att känna till vilken typ av mark som helst, innan vi bestämmer oss för att plantera specifika växter. Trädgårdsmästarens liv är mycket enklare och roligare, om åtgärderna är anpassade till rådande mark och klimatförhållanden, istället för att slåss mot dem. Låt oss kolla, vilka möjligheter ger jorden oss och låt oss anpassa de odlade växterna till dem, undvika onödiga fel. Ju mer vi vet om jord, ju lättare blir det för oss att förbättra kvaliteten.

Jordens struktur

Jordens struktur är typen och sättet på ömsesidig anslutning såväl som det rumsliga arrangemanget av dess fasta partiklar. Det har ett stort inflytande på lagringskapaciteten för vatten och näringsämnen. Korrekt, markens klumpiga struktur gör att mer vatten kan behållas för växter och jorden är väl ventilerad. Om vi ​​berikar jorden med organiskt material, Detta kommer att förbättra vattenlagringskapaciteten avsevärt. Komponenterna i jordlösningen är huvudsakligen i form av joner som är direkt tillgängliga för växter.

Ett enkelt test:
• Vi kan säga en hel del om jord, bara kontrollera dess konsistens. Ett enkelt jordprov är som följer: bilda en boll fuktig jord med händerna och kasta den försiktigt uppåt, som en boll. Sandjord blir svår att bilda, och om vi gör det, jorden kommer att spridas i dina händer efter det första kastet. Genomsnittlig jord, sandig blandjord (som vi bryr oss mest om), det kommer lätt att bildas och kommer att falla sönder efter det andra eller tredje kastet. Vi kan kasta en boll av tung lerajord oändligt.