Naturliga gödningsmedel

torv.

Vi använder torv på tomten som ett gödselmedel som berikar jorden med humus och förbättrar dess struktur. Det finns två typer av torv: hög och låg. Hög torv är mycket surt (pH 3,5-4,5). Du kan dock köpa av surgjord torv (o pH 5,5-6,5 vara ungefär pH 7,0-7,5), dvs. torv blandat med kalciumgödsel. Låg torv är mörkbrun, den är mer fragmenterad och sönderdelad och mer rik på mineraler. Eftersom utvinning av torv är förknippad med förstöring av torvmyrar, många trädgårdsmästare använder det inte, ersätta det t.ex.. bark eller kokosnötfibersubstrat.

Svampgödsel.

Svampsubstratet är ett värdefullt organiskt gödningsmedel och torvgödsel som erhållits efter svampens odlingscykel.. Det är en blandning av komposterad hästgödsel och torv, som är en kondenserad gödsel rik på organiska ingredienser., mineral och mikroelement. Svampkompost har avsyrande egenskaper, eftersom det innehåller do 20% gödselkalk. Asterisk-substratets löshet möjliggör användning av kompost även på ängar och gräsmattor. Ekologiska trädgårdsmästare bör få gödsel från organiska svampar.

Kokosfibersubstrat.

Fler och fler trädgårdsmästare är övertygade om att det här substratet används som mulch. Det hämmar ogräs tillväxt mycket bra och sänker markens pH. Dessutom skrämmer det bort sniglar. Men kom ihåg, att kokosfibersubstrat kan vara skadligt för hundar, som äter det villigt.

Tånggödselmedel.

Tång innehåller mycket kalium och algin, vad de bidrar med. Gjord för att bättre binda jordpartiklar. Vi kan direkt befrukta fuktig jord eller berika komposthögen. Tånggödselmedel innehåller inte salt, därför är det helt säkert. Kalkad tång är lämplig för gödning av båda lätta jordarna, såväl som tung – i båda fallen kommer de att förbättra substratets struktur avsevärt, stödja växtutveckling.