Trädgårdsavloppssystem

Trädgårdsavloppssystem.

När vatten ackumuleras över ett stort område av trädgården, det är nödvändigt att installera ett lämpligt dräneringssystem, vilket gör att överflödigt vatten rinner ut. Ett sådant system består av ett nätverk av perforerade dräneringsrör som läggs i diken i ett lager av grus och sand, som är täckt med en geotextil. Rör bör läggas under markens frysnivå – om dräneringen frös på vintern, det skulle inte fungera under de första tinningarna, när det vanligtvis behövs mest. Avstånden mellan rören beror på jordtyp, vanligtvis dock på lerjord är de ordnade på avstånd 4,5 m, och på sandlera i fjärran 7,5 m. Det uppsamlade vattnet dräneras genom rör till ett dräneringsdike eller ett dräneringssystem för regnvatten (vatten får inte släppas ut i hushållets avloppssystem!).

Återfyllning av diken, låt oss försöka att inte blanda ihop de enskilda jordlagren, är uppmärksam, så att toppskiktet är på toppen igen. Om en liten del av trädgården måste tömmas, den så kallade. Fransk dränering. Vi gräver dikar ca. 80 centimeter; istället för att lägga dräneringsrör i dem, vi fyller dem med ett lager av krossad sten eller murar, som vi täcker med ett lager grus. Återfyll resten av diket med jord, minns, så att matjorden är på toppen igen. På plan terräng bör diken grävas med en liten lutning mot avloppsdiken eller absorberande brunn. Brunnarna kan vara gjorda av betongringar som grävts ner i marken till ett minimidjup 2 m. I botten av brunnen lägger vi ett filterskikt bestående av ett lager av sand och grus, genom vilket vattnet kommer att flöda fritt. Brunnen är dessutom täckt med ett lock med en syresatt eldstad.