Klimatkrav för rosor – Luft – Isolering

Klimatkrav för rosor – Luft – Isolering.

Luft. Du hittar anspråket i många specialpublikationer, att rosor kräver en ren för att blomstra, luft som inte förorenas av industri och motorisering. Detta påstående är emellertid ogrundat. Det följer av många nationella observationer, att rosor är extremt motståndskraftiga mot luftföroreningar. Många exempel kan ges för att bevisa detta, t.ex.. från Łódź-området, där stora mängder rosor finns både i offentliga grönområden, såväl som i plantskolor och trädgårdar, lämnar inget övrigt att önska när det gäller hälsa och tillväxtstyrka. Så varningarna i detta avseende är verkligen överdrivna. Det är förståeligt, att under sådana ogynnsamma förhållanden kommer raser och sorter som naturligt är mer resistenta att göra det bättre. Detta är huvudsakligen viktigt för massplantering i urbana grönområden; i industrianläggningar bör sorter med naturligt friskt och beständigt blad planteras.

Isolering. Forskare och utövare är överens om denna punkt: rosor känns bäst i öppna positioner, solpaneler. Detta gäller främst odling i kommersiell skala; i små amatörträdgårdar har du råd att plantera rosor i något skuggade positioner. Det kan dock inte vara fråga om att odla rosor i skuggan; i sådana ställen kommer rosorna inte att lyckas. Det måste också betonas, att den obegränsade tillgången till luft till buskarna är av stor betydelse. Rosor i öppna positioner utvecklas friskare än i skyddade positioner, eftersom de mår bättre där, där luften har förutsättningar för att vara kontinuerlig, obegränsad rörelse. I plantskolor i sådana öppna positioner kan vind förekomma i starka vindar, särskilt i nätmaterialet på R.. multijlora, men fördelen med sådana positioner, blir därmed välvuxen, hälsosamt material - kompenserar för vindförluster.

Det följer av ovanstående kommentarer, że róże w zasadzie nie wymagają osłon. Sköldar kan dock visa sig vara fördelaktiga i plantskolor för produktion av buskar maskade på R.. multiflora och planteras i positioner som är extremt utsatta för vindar, och också i snittblommor buskplantager, där de orsakar blomning tidigare, vilket i detta fall är mycket viktigt. Därför måste alla omständigheter beaktas vid bedömningen av positionen under rosen, och sedan bara bestämma, eller i uppgifterna, specifika mikroklimatiska förhållanden kommer odling i helt öppen mark att vara mer fördelaktig, eller i ett skyddat område. I det senare fallet måste kostnaderna för att utrusta sådana sköldar beaktas, som endast kan amorteras när de odlas i många år.