Näringsbehov för rosor

Näringsbehov för rosor. Vi vet redan från övervägandena hittills, att rosor inte har höga markkrav, innehåll med genomsnittliga förhållanden; vi vet också, att sådana medeljordar likväl måste odlas ordentligt och gödslas rikligt. Därav en enkel slutsats, att rosor har höga näringsbehov. Dessa krav, jämfört med de växter som vanligen odlas inom jordbruket, kan definieras som o 100% högre.

Under den period då vi inte hade några kemiska och jordbruksstationer, vi tvingades basera befruktningen av jorden på helt omätbara element, för främst på observationer angående odling på en viss mark. För närvarande, inom befruktningsområdet, litar vi på helt specifika och mätbara värden, angående markens fertilitet, vilka uppgifter som kan erhållas från lämplig kemikalie- och jordbruksstation. När vi börjar odla rosor måste vi först genomföra kemiska analyser av jorden avsedd för dessa växter och endast på grundval av detta utveckla ett befruktningsprogram.

Idag är kemiska och jordbruksstationer representerade i avdelningarna för jord- och skogsbruk i de nationella rådens ordförandeskap. Det är därför nödvändigt att kommunicera i lämpligt presidium med en representant för kemi- och jordbruksstationen, som tar jordprover och hjälper till att slutföra den relaterade proceduren.

Jord, den så kallade. jordbruks, och därmed används för odling av grundläggande jordbruksväxter, som regel har de ett lägre innehåll av näringsämnen än så kallade jordar. trädgårdsarbete; skillnaderna kan vara förvånansvärt höga till förmån för marken som används för trädgårdsodling, om naturligtvis dessa jordar odlades ordentligt och gödslades. Trädgårdsplanter kräver mer noggrann odling och mycket mer befruktning på grund av deras höga näringsbehov. Dessutom används marken under sådana växter mycket intensivt genom användning av förgrödor, fånga grödor och fånga grödor, vilket också kräver noggrann odling och riklig befruktning.

För en bättre förståelse av kriterierna för bedömning av jordbruks- och trädgårdsmarker och de stora skillnaderna inom detta område, Jag ger några siffror: fosforinnehåll i 12 mg w 100 jord i jordbruket anses vara hög, inom trädgårdsodling beaktas endast det höga innehållet 81 mg av denna komponent w 100 g jord. Detsamma gäller kalium, för jordbruk räcker det 22 mg kalium, Att definiera, att dess innehåll är högt, för trädgårdsodling - över 80 mg.

Bedömning av jord under jordbruksgrödor i allmänhet, vi måste avsluta, att de uppvisar anmärkningsvärt lågt kaliuminnehåll, otillräcklig - fosfor och de allra flesta av dem försuras. Material som är tillgängliga för mig av kemi- och jordbruksstationen i Łódź, med hänvisning till jordarna i den tidigare provinsen Łódź, de bekräftar det tydligt. Till exempel låg fosforhalt (Nedan 6 mg) mamma 53,8% jord, genomsnitt (6 —10 mg) - mamma 34,2%, högt - bara 12,0% Låg kaliumhalt (lätt jord till 7 mg, medium till 9 mg, tung till 14 mg) - mamma 89,2% jord; genomsnitt (lätt 8-12 mg, genomsnitt 10-15 mg, tung 15-20 mg) - 8,7%; hög (ljus från 13 mg, genomsnitt från 16 mg, tung sedan 21 mg).bara 2,1%.

Jordreaktion är också hemskt 80,4% jordbruksjordar i den tidigare provinsen Łódź visar en mycket sur reaktion (Nedan 4,5 pH) och surt (4,6-5,5 pH), 11,8% något surt (5,6-6,5 pH), 7,8% har en neutral reaktion (6,6 do 7,2 pH) och alkaliskt (mer än 7,2 pH).