Bourbon rosor

Bourbon rosor.

Denna ras grundades i början av 1800-talet som ett resultat av avelsarbete på en art som importerades från Bourbon Island vid den tiden (idag Réunion), som fick namnet Rosa barboniana Desp. Vid den tiden såg denna ras väldigt intressant ut och bar stora förhoppningar för framtiden. Variationsproduktionen är en illustration av det breda utbudet av intressen och storlekar på avelsarbete, som vid början av 1800- och 1900-talet inkluderade ca. 500 placera. Denna ras kännetecknades av korta rosor, kompakt tillväxt, rikligt, upprepad blomning och stora, när den viks ut med platta blommor, som var mycket fyllda med kronblad. När det gäller motstånd mot frost var de överlägsna térosor - så de bar stora förhoppningar.

Som den närmaste framtiden visade - de uppfyllde inte förväntningarna och gav sig slutligen till den triumferande invasionen av tehybrider, vilket orsakade en verklig revolution.

Det motstod fördelarna med tehybrider och nästan den längsta 100 i åratal har det dekorerat parker, gräsmattor och trädgårdar, extremt populär på 1900-talets tjugoårsåldern - Souvenir de la Malmaison (Beluze, 1843). Denna sort har exceptionella fördelar, främst för urbana grönområden, såväl som för krukväxtodling under glas för snittblommor - den var mycket populär och användes i massskala i nästan ett sekel.