Byggnader och utrustning för en roskammare

Byggnader och anläggningar. Roskammare ställer inte för höga krav i detta avseende. Jag begränsar mig här till att bara lista dessa byggnader, enheter och verktyg, som är nödvändiga för att en roskammare ska fungera korrekt. Jag inkluderar inte bostäder här alls, kontor och ekonomi, som ingår i varje trädgårdsodling. Utrustningsprogrammet nedan bör betraktas som en minimiplan.

Att bygga är viktigt i barnkammaren eller i närheten, som kommer att uppfylla följande mål: skydd av anställda mot ogynnsamma väderförhållanden, plats att klä på sig, tvättning, att vila och äta och att rengöra och förvara lökarna, enheter och verktyg, gödselmedel och växtskyddsmedel, material för förpackning och frakt av lökar och buskar; det kommer också att vara en förpackningsanläggning för expedition av landskronor och buskar. Med otaliga funktioner, vad den här byggnaden måste uppfylla, kan ses, att det måste vara ganska omfattande, ljus och väl skyddad mot väderförhållanden; emellertid behöver den inte värmas upp. Alla inställda funktioner kan uppfyllas av en anständig skjul. Byggnadens natur beror främst på detta, eller terräng, där barnkammaren ska inrättas, det är egen eller hyrd mark. På hyrd mark är tillverkaren vanligtvis begränsad till en ganska provisorisk byggnad.

Det går utöver minimiplanen, men det är i alla fall tillrådligt att ha det så kallade. winterizer, dvs.. rumslåda avsedd för övervintring av rosenbuskar och grundstammar. En sådan vinterlåda möjliggör förvaring under vintern, ingen förlust, material som inte säljs på hösten, detta material på våren, till skillnad från materialet i marken, det börjar växa mycket senare, vilket gör att du kan förlänga expeditionen. Att plantera grundstammar som inte är avancerade i vegetation är också mycket fördelaktigt. Sådana övervintringsväxter var en gång byggda av trä, ger ett lager sågspån på insidan av sidan och gavelväggarna. Taket var täckt med halm. Byggnader av detta slag var mycket bra; på vintern behövde de inte värmas, på sommaren var de coola. För närvarande är byggnader av denna typ gjorda av tegel eller ihåliga block, lämnar vanligtvis ledigt utrymme i väggarna som isolering. Byggnaden bör vara så här, det under vintern, bez ogrzewania, temperaturen sjönk inte under - 3 ° C. På sommaren kan en sådan vinterförare också uppfylla många funktioner som krävs från det tidigare diskuterade uthuset - det är därför mycket användbart.

Den utrustning som behövs för att driva plantskolan ska förses med: maskin för borttagning av elmotorblad, samt hantlar för att binda buskar i buntar och en större bock eller en maskin för packning i balar.

Du bör ha specialverktygen: vändbar plog, planeter för att flytta jorden, en bra spruta och en plog för plöjning av färdiga buskar.

Du behöver också barnkedjor eller linor och eventuellt cylindriska verktyg för att göra hål, mycket användbart när man planterar starka grundstammar R.. multiflora.

I ovanstående uppsättning inkluderade jag inte de grundläggande verktygen för jordodling och olika vårdbehandlingar, begränsas endast till specialverktyg och utrustning.