Budleja David

Budleja David ‘Black Knight
(Buddleja davidii Black Knight)
Beskrivning:Frodig, enkel buske till 3 m wys. i 3 m gånger., kallas ofta en fjärilbuske. Långa löv, lancetowate, mörkgrön med en vit skär under. Den blommar från sommar till höst. Blomställningar, längd. 30-50 centimeter, doftande, rörformig, mörklila, små blommor. Kräver bördig jord, färsk, genomtränglig. Under våra förhållanden fryser busken till kanten av snön nästan varje vinter, men på våren växer unga skott tillbaka från den oskadade rotkragen. Det tar bort luftföroreningar. Rekommenderas för rabatter i parker och hemträdgårdar.

Budleja David ‘Pink Delight
(Buddleja davidii Pink Delight)
Beskrivning:Kraftig växande buske med långa, välvda skott till 2,5 m wys. Långa löv, launchowate, spetsig och mörkgrön. Blommor, ljusrosa med orange centrum i panicles, längd. do 30 centimeter. Markkrav och applikation som Buddleja Black Knight.

Budleja David ‘Royal Red
(Buddleja davidii Royal Red)
Beskrivning: En kraftig buske med en välvd överhängande vana fram till. 3 m. Långa löv, slutade skarpt, mörkgrön med vit mossig undersida. Stora, mörkröd-lila blommor, grenade panicles upp till längden av. 50 centimeter.

Budleja David ‘Royal Red
(Buddleja davidii Royal Red)
Beskrivning: En kraftig buske med en välvd överhängande vana fram till. 3 m. Långa löv, slutade skarpt, mörkgrön med vit mossig undersida. Stora, mörkröd-lila blommor, grenade panicles upp till längden av. 50 centimeter.

Budleja David ‘White Profusion
(Buddleja davidii White Profusion)
Beskrivning: Buske som växer starkt till 3 m wys. Långa löv, lancetowate, grågrön. Långa vita blommor, doftande blomställningar med ett gult centrum. Markkrav och applikation som Buddleja Black Knight.