Hur man odlar kalanchoe

Hur man odlar kalanchoe

Kalanchoe är en krukväxt. Behandlas av många som ettåringar, även om detta är fel tänkande. Kalanchoe är en vackert färgad flerårig, långvariga blommor. De förekommer oftast på vintern.

Kalanchoe har många färger, till salu kan du oftast träffa vitt, gul, rosa, orange och röd. Det ser vackert ut i färgglada kompositioner. Men kom ihåg, att kalanchoe är specifik. Om vi ​​lägger flera färger i en kruka, det är troligt att blommorna blir dominerande efter den första blomningen. Den överblåsta växten ska inte kasseras. Som nämnts har den många års erfarenhet, emellertid förlorar det sitt överklagande genom åren. För att få ett hälsosamt och snyggt utseende bör en ny växt tas bort från plantan och planteras.

Viktig, så att när du köper en växt, var noga med dess yttre utseende. Blommorna får bara vara halvväxta, om vi märker vissna och torra platser är det ett tecken, att växten redan hade haft sin fulla blomning. Det är också viktigt att vara uppmärksam på listan. Fläckarna på bladen är förmodligen någon form av sjukdom, som säkert kommer att överföras till andra växter i vårt hem.

Kalanchoe kräver inte att odla. På vintern behöver det mycket ljus, på sommaren är det bättre att flytta den till en skuggig plats. På vintern ska den hållas borta från värmeelementen, och hennes favoritemperatur är 10-15 grader Celsius. Kalanchoe ruttnar lätt och är utsatt för mögel. Var därför försiktig med vattning. Det är bäst att vattna det bara när jorden blir synligt torr. På vintern vad 10-14 dagar, sommar co 5-6. Växten gillar inte sprutning, det bör emellertid matas med gödsel under blomningsperioden. Vi väljer flytande gödselmedel och applicerar det en gång i månaden. Bladen torkas av med en fuktig trasa, inte blank. Om luften i lägenheten är torr, bad kan användas, genom att placera potten i en större behållare med fuktig torv,. Ta bort överblåsta blomställningar och sjuka löv.