Hur man tar hand om trädgården på hösten

Hur man tar hand om trädgården på hösten

På hösten byter många buskar färger. Bladen ändrar färg, rött dominerar, gul och orange. Trädgårdarna ser då väldigt vackra ut och skapar intressanta kompositioner med olika buskar. Hösten är dags att förbereda trädgårdar för vintern. De ska tas väl om hand, att hålla sig i gott skick nästa år.

  • Om det finns ettåriga i trädgården, som inte längre blommar måste de grävas ur marken. På detta sätt kommer vi att vara säkra, att om vi planterar dem på samma plats nästa år kommer blommorna inte att attackeras av ogräs för snabbt.
  • Plantering av lökar bör göras precis på hösten. Tulpaner, påskliljor, krokusar är frostbeständiga blommor. Men, För att vara säker, att de kommer att blomstra, är det värt att strö på platserna med bark eller sågspån, där blommorna planterades.
  • Om det finns thuja i din trädgård, ska du inte klippa dem på senhösten - så kommer du att vara säker, att de kommer att överleva vintern.
  • Det är också viktigt att skydda växterna från frost - en liten hög bör byggas för att skydda rötterna. Ett utmärkt sätt att skydda träd är att bleka stammarna. Denna behandling syftar till att förhindra så kallade. skalskador orsakade av en plötslig förändring av dag- och nattemperaturen.
  • På hösten kommer en fläktrake för att samla löv vara användbar. Om vi ​​inte blir av med dem från gräsmattan, på våren kan det visa sig, att torvet kommer att vara bristfälligt.