Rätt dadelpalm

Rätt dadelpalm

Rätt dadelpalm är en av de mest dekorativa palmerna. I varmare klimat odlas denna växt för sin söta frukt.

Det är sant att denna handflata inte är en av de som är lätta att odla, men har stora dekorativa egenskaper som en krukväxt. Odlad i ljus, rymlig plats, det kommer att vara en effektiv dekoration för alla hem.

Dadelpalmens hemland är ökenområdena i Nordafrika och Mellanöstern. Som en odlad växt, dadelpalmen ger frukt, men också juice för vinproduktion och fibermattor. Det används också som byggmaterial. Dadelpalmen är elegant blågrön, fjäderlika löv, med ganska styva och stickande sektioner. De växer ut ur en smal, grön bagageutrymme och ge handflatan en karakteristisk form.

Under naturliga förhållanden börjar den bära frukt i åldern 4-5 år, når full frukt i ålder 15 år och förbli produktiv i många år framöver 60-70. I bostadsförhållanden blommar dock detta palmträd extremt sällan.