När ska man plantera jordgubbar

När ska man plantera jordgubbar

Det verkar som, att vi alltid börjar vår grödor eller avel på våren. Det finns dock vissa växter med längre planteringsperiod. Det här är naturligtvis jordgubbar, som vi kan plantera från tidig vår till sen höst.

Men innan vi bestämmer oss för att plantera små buskar under en så stor period, vi måste först se till att växterna inte är infekterade med några sjukdomar och att de inte har attackerats av några parasiter. Ett annat villkor är också detta, att i det ögonblick då jordgubbsplantor äntligen levererades till oss, då borde vi inte försena beslutet att lägga dem i marken för länge.

Processen med att plantera jordgubbar i trädgården bör också följa vissa riktlinjer. Vi kan nämligen inte plantera dem på nygrävd mark. Det borde naturligtvis fluffas upp, men också något förfallna efter plöjningsprocessen. Vi täcker hela jordgubbsrötterna ordentligt, på det här sättet, för att täcka dem ordentligt med ett jordlager, och sätt till och med en liten kon i den.

Vi gräver alltid jordgubbar i radsystemet. Som betyder, att det ska finnas ett tillräckligt avstånd mellan raderna på ca. 80 centimeter. Och i rader, mellan enskilda plantor lämnar vi inte mindre än 15 centimeter ledigt utrymme. Efter plantering vattnas jordgubbarna rikligt. På detta sätt har de en chans att snabbt anpassa sig i vår trädgård, för vilka de kommer att betala tillbaka dig med söta grödor.