Vårlök

Vårlök

Vi kallar vårlök för unga lökhuvuden, oavsett art. Dessa är de årliga frukterna av denna växt. De är perfekta för vidare odling. Lök som odlas från vårlök är mer motståndskraftig mot frost,. Det kan också samlas in tidigare, än lök odlad av frön.

Vårlök. Plantering

Du behöver inte äga hektar åker, att odla lök själv. Allt du behöver är en plastbricka, które można zakupić w każdym sklepie ogrodniczym. Potrzebujemy też ziemi, företrädesvis något surt, bądź obojętnej. Warto również zadbać o to, så att jorden kan vara bördig, och permeabel. Marken ska hällas i tråget. Ett litet urtag bör göras för varje vårlök. Vanligtvis finns det cirka fyra glödlampor i en bricka. Plantera lökarna i hålen och strö dem lätt. Placera brickan på den solbelysta platsen på fönsterbrädan, vara en balkong. Vi planterar vårlök.

Växande vårlök

Vårlök är inte en mycket krävande växt. Det räcker att regelbundet lossa jorden med en hacka, vattna de nya skotten, och använd gödselmedel om det behövs. Dojrzałe cebule możemy zbierać już wczesną jesienią.