Pygmé igelkott

Pygmé igelkott

Innan du bestämmer dig

Innan du köper en pygmé igelkott bör du:

 • Överväga, har vi rätt förutsättningar för att hålla igelkotten. Stort terrarium med extra värme.
 • Tänk på det, om det kommer att finnas tid för dagliga förändringar av vatten och mat, och rengöring av skräpslådan.
 • Överväga, kan vi ge det framtida husdjuret rätt mat och diversifiera kosten.
 • Kom ihåg, att igelkottarna till och med lever 10 år, Vi borde inte behandla dem som "leksaker" på ett tag.

Pygmé igelkottens bostad

Igelkottens lägenhet, den ska vara så hög som möjligt. För en igelkott erbjuder jag minst 80x40x40, för att alla igelkottens redskap måste passa där. Kom också ihåg, att igelkotten behöver minst 20 ° C, att existera normalt. Därför kan du använda värmekablar under terrariet eller belysning i form av en glödlampa, God ventilation av terrariet är också nödvändig.

Pygmy igelkottutrustning

Den viktigaste utrustningen, det finns ett hus för vår lilla. Det ska vara stort och mysigt. Du kan göra det själv från kartong, eller köp rätt storlek i en djuraffär. Du kan lägga bitar av fleecematerial i den, så att vårt husdjur är mjukt och varmt. Som sängkläder rekommenderar jag dammfritt sågspån om möjligt.
En stabil skål bör också finnas i terrariet, helst keramik och drinkare. Det är värt det också, tänk på ett snurrhjul( nödvändigtvis fylld, eller vävt tyg, så att igelkotten inte skadar sig själv), om vi inte vill att vårt språk ska ha hälsoproblem. Du kan också krydda hans speltid med ett par nallar, TUNNEL, stenar eller gångbroar.

Oswajanie jeża pygmejskiego

Att tämja en igelkott är inte så betungande eller hotfullt eftersom igelkottar är ganska fredliga (om än ofta blyg) varelser.

Den första dagen i ett nytt hem är en enorm stress, och det finns några saker att tänka på.

 • Vi plågar inte igelkotten de första dagarna med onödig kontakt, överlappning etc.;
 • Under de första dagarna i den nya miljön kan igelkotten kanske äta lite och inte lämna huset, oroa dig inte för det, så snart igelkotten känner sig självsäker och säker kommer allt att normaliseras;
 • Det är en bra idé att lägga lite kläder med vår doft i terrariet så att vårt nya husdjur vänjer sig vid det;
 • Oroa dig inte för skummet som appliceras på spikarna, DETTA ÄR INTE KANIN. Denna art reagerar på detta sätt när den kommer i kontakt med en ny doft, objekt eller miljö, och det är en helt naturlig aktivitet;
 • När igelkotten troligen går runt terrariet kan du försöka interagera med den genom att ta den i dina armar, det är bäst att göra detta genom att placera händerna på sidorna under igelkotten, Om igelkotten flyr hem, lämnar vi den ensam och försöker nästa dag, INGENTING MED KRAFT;
 • Bryt inte tungan från sömnen, eftersom det inte påverkar tamningsresultaten, kom ihåg att det är ett nattligt djur och det är på kvällstid som det är bäst att plocka upp det och släppa ut det på språng;
 • En igelkott som inte krullar i en boll och inte skriker på oss när man försöker dra ut den från terrariet kan betraktas som tam.