Hermelin – Mustela erminea

Hermelin – Mustela erminea

Som gnagare överras och förvandlar åkrar och ängar till en stor labyrint av underjordiska passager, deras naturliga fiender dyker omedelbart upp. Buzzards och kestrels börjar sväva över sådan terräng. Häger och stork samlas också. På natten slutar många möss sina liv i klorna hos nattfåglar eller bland räven. Jordens kullar vittnar om de sista nattbesöken till möskolonierna på morgonen. Hermelin är också en gnagareförstörare. Han bor över hela Europa, utom Medelhavsområdet, i Nordasien och Nordamerika. Det finns främst i slätter och kullar; i bergen kan det nå höjder 2000 m. Det matar främst på gnagare, under gynnsamma förhållanden fångar den unga harar, det äter dock också grodor, ödlor, sniglar och insekter. Hermelin, som andra martenidae, de reproducerar på två fasta perioder. Först, det är februari eller mars; ovum, då utvecklas embryot normalt och kvinnan föder efter 8-10 veckors graviditet. Den andra parningssäsongen äger rum i juli och augusti. I detta fall förblir embryot latent i livmodern. Kvinnor är gravida i nio månader och föder 4 do 7 ungdomar nästan samtidigt som den första gruppen, dvs.. från april till juni. Kullen sköts också av hanen.

Hermelin (1) den är 30-41 cm lång, inklusive svansen (3—12 cm). Dess kroppsvikt är 125-350 g. Kvinnor är ungefär en tredjedel mindre och lättare än män. Ermine sommarklänningen är på baksidan av en kanelfärg, nästan vit på magen. Slutet på svansen är alltid svart, oavsett klänningens färg. Vinter, när pälsen på erminen blir vit, svansänden, ögonen och munnen förblir svarta (2). Hermelin rör sig i hopp av olika längd, placera alltid bakbenen i spåren som lämnas av de främre fötterna. När den har gått på snön kan du se spåret med jämna fotavtryck kvar på 20-70 cm avstånd från varandra (3). Främre tassavtryck har 2 cm i längd och 1,5 cm bred, bakbenen 3,5 i 1,3 centimeter (4).

I många länder skjutas eller fångas herminer på grund av sin dyrbara päls.

Skyddade arter.