Mård – Tisdag tisdag

Mård – Tisdag tisdag

Kunaceae kännetecknas av stor flexibilitet och rörlighet. De har korta tassar, lång och smidig kropp, tack vare vilket de kan klättra och glida in i ett hål eller hål. Martens är medelstora representanter för martens. De lever i litet antal över hela Europa, utom Spanien och Storbritannien, där de nu är nästan utdöda. Tallmård finns också i västra Sibirien och Kaukasus, i Mindre Asien och i Iran. Som skogsrovdjur vågar den inte ut i öppna områden eller i närheten av mänskliga bosättningar.

Om en fotspår i form av par fotavtryck upptäcks i snön, placeras bredvid varandra med jämna mellanrum, och om dessa spår är ca.. 4,5 cm slut vid foten av trädet, du kan vara säker, att en marter passerade den här vägen. Alla martens rör sig i snön i små hopp, bakbenen är placerade exakt i intrycken på de främre tassarna (3). Marten jagar i ett område som sträcker sig från 5 do 20 km². Det är korsat av stigar, som marter märker med sin doft. Varje natt kör han dessa vägar i 3-7 km. Under dagen vilar det i trädhålor eller i ekorrbo, där han ibland håller matförråd.

Parningssäsong kuny är i juli och augusti. Efter graviditet, förlängd på grund av senare implantation av embryot (236—274 dagar), kvinnan föder i april eller maj 1 do 6 ung. Hos kvinnor som inte befruktas på sommaren förekommer värme i februari eller mars året därpå. Efter befruktning vid denna tidpunkt är graviditeten mycket kortare.

Hon är vuxen därför att (1) den är 40-53 cm lång. Längden på den fluffiga svansen är 23-28 cm, och kroppsvikt från 0,8 do 1,6 kg. Dess tjocka, blank päls är brun, prydd med en gulaktig haka, klart synlig, fläck, slutar vid bröstet. Marten klättrar skickligt i träd tack vare skarpa klor och håriga sulor. Jagar byte, t.ex.. ekorre, utför hopp 3–4 m långa, flyttar från gren till gren. Du hittar svarta skräp på stigarna, långsträckt och vridet till ett rep (2). I slutet av sommaren innehåller de en stor mängd skogsfruktrester. I Polen får bara jaga skjutvapen. Viltarter.