Windows, balkonger, loggia, terrasser, Karmfönster – från medeltiden till idag

Windows, balkonger, loggia, terrasser, Karmfönster – från medeltiden till idag.

När var konsten att bygga? Är det möjligt att bestämma födelsedatum för arkitektur?? Det är svårt att ge ett exakt svar på dessa frågor, och ännu svårare att hitta utseendet på det första fönstret i tid, balkong, loggii, terassen, burspråk.

Grottborna och herdarna som vandrade över stäppen plågades av kyla, regn, vind. Du var tvungen att skapa ett tak över huvudet, förbättra levnadsförhållandena. Den första byggnaden utvecklades i små steg. Det tog århundraden att förbättra och omvandla. Ingången till grottan utvidgades och slätades ut med hjälp av stenverktyg. För att skydda interiören från kyla, vinden, med regn lades gardiner av stenar och trädben, hudar av jagade djur hängdes, luckor förseglades med klasar av gräs. En större chink i stenmuren kan ha varit det första fönstret, och marklutningen är jämn framför grottan – först, sten terrass.

Till honom gjord av grenar, gräset och skinnet i hyddan kom in genom ingångshålet säkrat med en matta, upphängd hud. Ett slumpmässigt gjort hål i hyddans mantel fungerade som ett fönster.

I regionerna, där det inte fanns någon sten för byggmaterial, lera användes: gjord med vatten användes den för att bygga lera hyddor. Tam, var var polisen, en tegelsten föddes, initialt som en klump lera formad i kuber och torkad i solen, senare avfyrade. Många generationer nöjde sig med ett hus i ett rum. I de enkla, boxade fyrväggiga hyddor, gjord av lera och trä stockar, det var bara en dörr som öppnades. Med tiden tillkom nya rum i radarrangemang, tills ett slutet system med en uteplats i mitten utvecklas. Gruppera hus gjorde en stad.

I forntida, vid olika breddgrader med olika klimat, byggandet gick genom olika utvecklingsvägar. Hela arkitekturens historia, dess utveckling, härrör från ett bostadshus historia. Vaggan för denna utveckling är till stor del de länder som ligger i Eufrat- och Tigris-bassängerna. Rötterna till europeisk konstruktion och arkitektur går djupt in i forntida civilisationer, dra juicer från den sumeriska kulturen, staroegipskiej, grekisk, Rzymska et al.

Forntida Hellas är vaggan för vår kultur. Det är här sådana läror och namn kom ifrån, som filosofi, logik, politik, arkitektur. Även konstruktion – på grekiska höjdes arkitekturen till konstnivån. Greker, mästare i filosofi, litteratur, matematik, bild och form, de uppförde byggnadens form och form till en hög grad av perfektion, genom att arbeta med enkla konstruktionselement.

De tidigaste grekiska konstruktionerna använde trä, gline, tegel, för att bemästra användningen av Blowing Stone. De strukturella elementen var pelare och stenbjälkar. Balkarnas begränsade spännvidd måste ha bidragit till en ganska blygsam utveckling av öppningar i byggnadens väggar. Det finns en rik mångfald av terrasser, arkader.

Ytterligare, Romersk kultur gav ett seriöst bidrag till utvecklingen av arkitekturen. Även om principen att konstruera bågar var känd i Babylon, Egypten, Mykene, det är bara romarna, etruskernas arvingar, således utvecklade de tekniken för valv och valv, att de kan betraktas som nya uppfinnare, djärva konstruktioner. Dessa välvda lösningar hade ett avgörande inflytande på utformningen av fönster- och dörröppningar, bygga en loggia, terrasser, burspråk.

Påverkan av grekisk och romersk kultur som tränger djupt in i Europa nådde sina längsta hörn. Migrationen av konstruktionsresultat från söder till alla regioner norr om Alperna gav följaktligen västra och centrala Europas arkitektur. Nästan alla, inte nödvändigtvis expert på konsthistoria, han lärde sig till och med blygsam information om arkitektoniska stilar i skolan, hur Rumänsk stil, Gotiska, renässans, barock, nyklassicism. Dessa namn är associerade med de slott som ses, palats, historiska distrikt i antika städer.