Betydelsen av grönska för stadens invånare, avräkningar, Hem

Betydelsen av grönska för stadens invånare, avräkningar, Hem.

Sol, luft, grön – är de grundläggande och nödvändiga förutsättningarna för normal mänsklig utveckling, vägen att förstå denna sanning var dock lång och svår.

Den medeltida staden var ett kompakt komplex av smala hus – på smala gator – stängd med en ring av defensiva väggar. I enlighet med exemplet på arkitekturen som skapats under det varma Medelhavsklimatet begränsade den europeiska konstruktionen under många århundraden tillgången till luft och solljus till bostadsinteriörer. Detta hade ett avgörande inflytande på förhållandet mellan storlek och antal fönsteröppningar till ytorna på byggnadens ytterväggar. Den gradvisa förflyttningen av bostadsbyggande utanför murarna och urbaniseringen av allt kallare delar av Europa förändrade kraven på bostadshus genom åren, vilket resulterade i en allt bredare öppning av fönstren för ljus och grönska.

Den ständiga utvecklingen av tekniken för att bygga hus gjorde det möjligt att förstora fönsterytan, utrusta lägenheter med loggier, balkonger och terrasser. Det var ett avgörande steg mot att lämna en sluten interiör i ett öppet utrymme, att få en närmare kontakt med solen, en frisk bris, gatulivet. Kontakten av en genomsnittlig lägenhet med grönska var dock fortfarande begränsad främst till trädgårdarna som omger palatsbostäderna.

Egentligen var det bara i de arkitektoniska lösningarna på 1800-talet. en förståelse av värden föddes, vilken luft har livet för invånarna i spontant utvecklande städer, sol och grönt. Bredvid de gröna komplexen kring palatsen skapas stadsparker, tillgänglig för alla. Den gröna strömmen rinner ut på gatorna, träd planteras på trottoaren, etablerar gräsmattor berikade med buskar och blommor.

1900-talet introducerar grönska till nybyggda bostadsområden och städer med stor ström. Stadsplaneringen av de nydesignade komplexen rev sönder de perifera byggnaderna, avgick från 1800-talets system med hyrda uthus, stängda gårdar-brunnar, hon behandlade inte bara grönt! som en dekorativ faktor. Alla gröna element, som träd, buskar och gräsmattor, har blivit en av de viktigaste förutsättningarna för det moderna livet, en garanti för bättre hälsa, skydd mot det ihållande bullret från en modern stadsgata.

Nu för tiden, där stadsbor tillbringar 5/6 nätter i stängda rum i huset, kontor, spårvagn, buss, brådskan för rekreation är född, fly ut i det fria, till den rökfria solen, klart vatten i sjön, gröna skogar som inte är förorenade med avgaser. Men semester eller lördag-söndag rekreation begränsas ofta av kommunikationsproblem, hög kostnad. Så det står till förfogande för de underskattade, liten, daglig rekreation – vila i den minsta trädgården på vår balkong eller loggia. Balkonger, loggier och terrasser är en förlängning av bostadsinteriören som inte omges av väggar, öppen mot solen, luft, grönska. En modern bostadsbyggnad upphör att vara dyster bara tack vare svalboen på balkonger och loggier markerade med chiaroscuro, klimpig, betongblock. Balkonger och loggier, i det skick där entreprenören överlämnar dem till invånarna, de brukar dock vara ett dött dekorativt element, används ofta som en praktisk röra, skräplager. De små, öppna ytor, oskiljbar från lägenheten, de kan inte drivas i sitt oavslutade tillstånd. För att tjäna den ovan nämnda lilla rekreationen, kräver noggrann hantering av grönska, blommor.

Växternas utbredning i lägenheter, fönster, på balkonger ägde rum på 1800-talet., att utvecklas spontant under 1900-talet. Användare som vill välja den bästa gröna lösningen, att odla klätterväxter och blommor och ordna ordentligt en viloplats på ett funktionellt sätt, rik litteratur kommer till undsättning. Många böcker och färgglada tidskrifter ägnar sig åt detta – en gång lite, men hur viktigt det är idag – motivet mycket utrymme. Och ja, som stora urbana grönskor, som inte bara dekorerar, men det förbättrar också levnadsförhållandena, ja och den lilla, balkong-loggiawa, det ger inte bara färger till fasader, men det ger förutsättningarna för en trevlig, hälsosam vila och isolerar från irriterande yttre påverkan. På större balkonger och loggier kan du skapa en hemträdgård, och genom att använda olika arter av klätterväxter för att göra dem skuggade, gröna lusthus. I hett, sommardagar, efter en dag med värme, balkong drunkning i blommor och festoons av vilda vin gröna, det kommer att bli en oas av fred, "Hängande trädgård i Babylon".

Och när alla ägare av balkonger och loggier tar hand om deras utveckling, våra hem kommer att se annorlunda ut, gata, avräkningar. De bogga fasaderna med hundratals döda balkonglådor försvinner, med mörka ögonuttag i loggia.

Kanske, den enda låda som brinner med eldröda pelargoner uppmuntrar andra hyresgäster att dekorera sina balkonger, det kommer att bli ett utropstecken som utlöser ett omfattande initiativ för att förbättra livet bland gröna charm, blommiga balkonger, loggii, terrasser.