Burspråk

Burspråk

Burspråk – ett intressant element i fasaden från romansk tid – den har utvecklats under många århundraden, började försvinna på 1900-talet. Under mellankrigstiden byggdes byggnader med burspråk, än- Enda – dök upp under de första åren av återuppbyggnaden, men efter att byggandet behärskats av prefabricering förblev de bara ett minne av vacker arkitektur. Det är synd inte bara för fasaden, men främst för användaren av lägenheten. Fackfönstrets funktionella och plastiska värden kan – bredvid balkonger och loggier – berika byggnadsfasader och lägenhets funktion. Under rekonstruktionen efter kriget återställdes några av höjderna med ett burspråk- eller flera våningar. Mycket få finns i prefabricerade konstruktioner, blygsamma försök att konstruera burspråk.

Denna variation av balkongen, av olika former, inneslutna av väggar, skapar ett extra rum bredvid rummet, en väl upplyst vik. Det används ofta som ett relaxområde, plats att arbeta, ett separat område för barnspel, orangeri. I detta utrymme, skyddad mot kyla och vind och rikt belyst, du kan skapa ett charmigt hörn fullt av prydnadsväxter.