Terrass

Terrass

Slutligen måste terrassen nämnas. Enligt uppslagsverket är det en jordbank, förstärkt med en foundation, eller en slags balkong på stöd, eventuellt ett horisontellt plan på taket omgivet av en balustrad. Terrasser, rikt används i palatsarkitektur, började försvinna i kommunal konstruktion. De finns fortfarande i de få hus under mellankrigstiden, främst som takterrasser.

För närvarande är terrasser utformade i hotellbyggnader, fritidshus och kaféer. Oftast är de dock ett viktigt funktionellt och dekorativt inslag i enfamiljshus, främst som markterrasser, direkt anslutning av bostadsbyggnaden med trädgården. Terrasserna ger de största möjligheterna för en rik applicering av blommor, prydnadsväxter och buskar.

Terrasser, jämfört med balkonger och loggier, de är en mycket större form, skapa breda möjligheter för deras praktiska utveckling för fritidsändamål. Terrassen är en förlängning av lägenheten, en länk till den rika grönskan i trädgården som omger huset. Terrasser är främst privilegiet för enfamiljshus, Willi. Beroende på husets storlek och dess lösning finns det lägre terrasser kopplade till bottenvåningen, springer ut i trädgården, terrasser på första våningen och terrasser av "tak" -typ ovanför det sista taket som täcker huset.

I gamla byggnader, i den så kallade. hyreshus, du hittar stora terrasser ovanför översta våningen. Ny, massbostadsbyggande undviker till stor del användning av terrasser. Endast i hotellbyggnader, I sanatorier och fritidshus tenderar terrasser att vara det dominerande elementet. Terrassen är särskilt funktionell viktig vid utformning av plantskolor och dagis. Terrassernas historia är så lång, som arkitekturens historia. Lösningarna på palatsets terrasser var särskilt rika. Nu för tiden, under intensifierad individuell konstruktion, terrassen fick ett speciellt nyttovärde och blev nästan grundkomponenten i varje nyuppförd enfamiljshus.