UTVECKLING AV EN BALKON, LOGGII, TERRASS

UTVECKLING AV EN BALKON, LOGGII, TERRASS.

balkong, loggia, terrass kan du komma bort från den stängda lägenheten, de öppnar upp ett stort utrymme, låter dig observera gatan, kontakt med grönska, solen.

Nackdelen med balkongen och loggia är dock luftigheten som begränsar deras fulla användbarhet. Atmosfäriska förändringar är särskilt besvärliga – vind, regn eller för mycket sol – som förhindrar utvecklingen av en balkong eller loggia med permanenta möbler (men för en loggia finns det några alternativ för att ordna permanenta möbelelement). Dessa atmosfäriska irritationer bör emellertid inte hämma invånarnas arkitektoniska och trädgårdsmässiga uppfinning när de arrangerar denna del av lägenheten.

En balkong i grönt och blommor är inte bara en liten trädgård, men också en viloplats. Dess form, färgen och designen kompletterar och berikar byggnadernas ofta sorgliga fasader, betona det estetiska utseendet på gatan. Men hur ofta balkonger - istället för att drunkna i grönska och blommor, berikad med färgglada markiser och stöd med klättringsvegetation - de är virkesrum, onödiga lager, saker som tas bort från lägenheten.

Jämfört med balkongen, loggia, som är som en infälld variant av en balkong, det ger möjlighet att bortskaffa ett större område, och sidoväggarna skyddar inte bara mot vinden, men de skapar bättre förutsättningar för att odla växter och ordna mysiga sittplatser. På loggias sidoväggar kan du installera krokar för att hänga upp blombehållare, trägaller för klätterväxter, installera belysning. Flera flernivåbehållare gör att du kan odla även persilja och gräslök.

Du måste tänka på hur balkongen och loggia placeras på vintern, och senast tidigt på våren – förbereder all utrustning. Vår marknad klarar inte alla kundkrav, inte bara när det gäller stora och tunga möbler för lägenheter, men också de små, komplementär. Många drömmar om utvecklingen av små saker, som en hylla, trösta, en färgstark låda, stå för blomkrukor, kollapsar på grund av marknadsmisslyckande. Sättet att komma ur problem är DIY; slagordet "Ludwik… till hammaren ”är den enda chansen att göra dina egna drömmar till verklighet, den minsta "hängande trädgården i Babylon".

Det första steget i att ordna en balkong eller loggia bör vara att rengöra och måla räcken. Med hänsyn till estetiken i hela byggnaden bör valet av färg komma överens med grannarna, samtidigt ge upp alla slags brokiga – remsor, prickar och "Picasso" -mönster.

Efter målning av räcke och rengöring av balkongen, för att fylla alla luckor med användning av cement är lådorna fästa, galler och stöd och placerar behållarna. Traditionella träblommalådor används på större balkonger och loggier, blik eller mer kommersiellt tillgängliga plastbehållare. Metall- och plastlådor bör snarare undvikas, eftersom de värms upp lätt från solen, vilket snabbt torkar upp jorden och påverkar växternas vegetation negativt.

Trälådor kan tillverkas av en DIY-entusiast; de vanligaste är lådor med mått 100-120 cm i längd, 25 cm bred och 18-25 cm djup. Långa lådor används på mindre balkonger 75-100 centimeter, bredd 20-25 centimeter, och djupet 18-20 centimeter. Tjocka tall- eller granbrädor är bäst lämpade för lådor 2-2,5 centimeter. Några bör borras längst ner i lådorna (2-4) hål i diameter 1 centimeter, som används för att tömma överflödigt vatten.

Lådorna kan fästas på utsidan av räcken på hållare svetsade på dess övre eller nedre ram eller placeras på balkongplattan på insidan av räcken. Om det inte finns några permanent svetsade klackar, handtag som är lämpligt formade från en platt stång kan användas, sätta på räcket. Remsor bör spikas i botten av lådorna som placeras på brädet för att förhindra att lådorna ruttnar. Lådornas yttre ytor ska målas med oljefärg i en färg som är harmoniserad med byggnadens fasad och färgen på lådorna på intilliggande balkonger.. Den bästa plasteffekten tillhandahålls av lådorna i träets naturliga färg, ritad med färglös lack. Inre väggar bör impregneras, helst genom att bränna med en bensinbrännare, eller täck lådorna med folie.