Val av växter för balkonger, loggier och terrasser

Val av växter för balkonger, loggier och terrasser.

När du väljer växter för att plantera en balkong, överväga platsen, där de kommer att planteras, och deras höjd. I främre lådor, ligger på långsidan av balkongen, växter med medelhöjd bör planteras, maximal 25-30 centimeter. Detta gäller särskilt växter i lådor som hängs på balkongen, som ska planteras med växter som förgrenar sig underifrån; detta undviker den lilla dekorativa utsikten över stjälkarna.

Valet av växter beror till stor del på lägenheten och isoleringen på balkongen.

Du måste förutsäga och planera valet av växter, att balkongen eller loggia blommar från tidig vår till sen höst; detta kan uppnås genom att plantera kontinuerligt blommande eller säsongsbetonade växter, dvs.. blommar tidigt på våren, på sommaren och hösten.

Plantor planteras i behållare på balkonger (flance) eller så frön direkt i jorden. Fleråriga växter används också – örter, som efter vintern i marken, skyddad från kyla med ett lätt lock, de kommer att återuppta vegetationen på våren, att blomstra i all sin härlighet på sommaren.

Även om man undviker att hitta balkonger och loggier på norra sidan av byggnaden, det är ibland situationen. För en sådan plats kan glömma mig inte rekommenderas. De blommar i april och dekorerar balkongen fram till mitten av maj. Glöm mig är inte tvååriga växter; sådd i juli-augusti blommar de på våren året därpå.

Under andra halvan av maj kan knölar och lådor planteras med knölig begonia, multiflorous, om det vackra, stora röda blommor, lila eller ljus korall. Denna väldigt dekorativa växt är känslig för starka vindar och regnvatten från balkonger på de övre våningarna.. Det bästa sättet att dekorera skuggade fragment av loggier och balkonger är att plantera murgröna eller periwinkle.

Vanlig murgröna bildar en tät grönska, och långa skott sprids vanligtvis över lådans sidor, skapa en intressant dekoration för balkongen.

Barwinek, gröna blad även på vintern, berikar med blå-violetta blommor på våren. Att vara en flerårig växt, det kan stanna kvar i lådan i några år. Som murgröna, täck den med löv och sand eller torv under vintern. Periwinkle plantor kan odlas i en lägenhet utan mycket besvär. Det räcker att skära kvistarna i små sektioner med två löv och plantera dem i krukor eller lådor med torv och sand i förhållande till 1:1; efter en tid, när de rotar, de kan transplanteras i balkonglådor från våren till mitten av sommaren. Inte mycket, det finns en växt, som tål förhållanden på skuggade balkonger, det är värt att vårda och ta särskild hand om även dessa, som saknar färgade blommor.

Balkongerna på östra sidan ser helt annorlunda ut, sydöst, söder, sydväst och väst. Det är mycket lättare att välja växter för dessa platser, och den odlade arten blommar på våren, på sommaren och hösten.