Clematis – Clematis

Clematis – Clematis

clematisClematis (annars kallas clematis) är en klätterväxt, som gillar soliga platser och fuktiga ytor. Kaskaden av sina blommor och löv pryder vackert balkongen eller terrassen, och till och med byggnadens vägg. Plantan, klippa henne (men bara under blomningen!) vi kan ge något, snygga former.
Sorten Jackmatti kännetecknas av särskilt vackra och uttrycksfulla blommor.

Till skillnad från andra clematis behöver den skugga för den del av stammen som ligger nära marken. Så vi råder dig att plantera andra låga växter runt blommorna eller att lägga dekorativa stenar på marken i potten, som skyddar stammen från solen.

När vi bestämmer oss för att odla klematis hemma, den kan planteras när som helst på året. Det växer bäst i ett substrat som är en blandning av torv och sand (i lika stora proportioner). När du köper redan odlade växter är det bra att välja blommande växter, för då kommer vi att vara säkra, vilken färg kommer blommorna att ha.

Clematis är en klättringsväxt, så det kräver ett lämpligt stöd. Den kan vara gjord av höga pinnar som fastnat i marken, dock den överlägset bästa växten
växer på ett trägaller. Rörliga galler erbjuder många möjligheter, som är fäst på väggen på något sätt. Du kan köpa dem i en trädgårdshandel eller göra dem själv – det är egentligen inte så komplicerat.